Mijn verhaal

laten we onderwijs moderner maken

Door onderwijs moderner te maken zal er meer tijd vrij komen voor de docent. Waardoor ook het onderwijs weer beter kan worden.

Jeroen Mulder

Wie ben ik?

Mijn naam is Jeroen Mulder, oprichter van Modern Onderwijs, docent en Microsoft Innovator Educator Expert. Sinds mei 2020 plaats ik video’s op YouTube, om alle mogelijkheden te uitleggen, voorbeelden te geven van toepassing en jullie te inspireren. Ik geloof dat ICT ons werk als docent makkelijker én leuker kan maken. Ik heb Modern Onderwijs opgezet om te laten zien hoe ICT voor ons kan werken, in plaats van dat ICT een last is. Ik geloof dat als we ICT goed inzetten, ons dit tijd scheelt en we meer tijd en aandacht kunnen besteden aan onze leerlingen/studenten. Daar zijn we tenslotte het werk voor gaan doen, toch?

Zelf heb ik jarenlang gewerkt als wiskundedocent en docent lichamelijke opvoeding binnen het VMBO en MBO onderwijs. In mijn lessen vond ik het o.a. belangrijk dat leerlingen de lesstof kregen passend bij hun ontwikkeling, dat er voldoende ruimte was voor vragen en dat hun ontwikkeling werd gemeten, in plaats van enkel een bepaald eindpunt. ICT hielp me bij het realiseren van deze ambities. Zo gebruikte ik een portfolio app om de ontwikkeling van leerlingen bij te houden, zodat ik en de leerlingen ook zelf konden zien welke groei ze doormaakten. In mijn wiskundelessen paste ik het concept ‘Flipping the Classroom’ toe, waar ik filmpjes maakte waarin de theorie werd uitgelegd, afgesloten met een quiz. Op deze manier kwamen leerlingen voorbereid naar de les, door de quiz wist ik of en in welke mate ze de stof begrepen en kon ik aandacht besteden aan alle vragen van de leerlingen gedurende de les. Om mijn enthousiasme over ICT in lesgeven nog meer toe te passen, werk ik sinds kort als i-coach op een MBO-school, waar ik docenten ondersteun in alles wat ook terug te vinden is bij Modern Onderwijs.

In mijn vrije tijd ben ik graag nieuwe gadgets, tools, onderwijsconcepten of technieken aan het uitzoeken. Ook fotografeer ik graag, speel ik waterpolo ik en hardloop ik zo frequent mogelijk.

Advies

Plannen een advies gesprek over hoe je bijvoorbeeld je online omgeving kan inrichten zoals een Microsoft Teams. Of hoe je er het beste mee kan werken.

Ask me Anything

Wil je met een groepje collega’s mij van alles vragen over online lesgeven? Plan dan een Ask me Anything sessie in. Waar je me van alles kan vragen.

Trainingen

Heb je meer behoeften aan een training over Microsoft Teams basis of gevorderd? Of een andere applicatie zoals een OneNote? Neem dan contact op.

Als je nog vragen hebt neem dan contact op​

Contact opnemen is altijd vrijblijvend en je zit nergens aan vast.